Sărmăluțe în foi de viță

de Rita Ilies in Vita, 7 Ian 2014 | 3391 vizualizari

 

Cred că sunt puțini românii celor care nu le plac sarmalele. Străinii sunt încântați de ele. Și când mai pui că sunt fierte în frunze proaspete de viță și-ntr-o oală țapănă de lut, cu un vin roșu lângă ( eu îl prefer pe cel dulce ), și pită pufoasă de casă, succesul este asigurat. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • foi de viță
  • 300 g miez de pâine albă
  • 2-3 crenguțe de cimbru
  • 150 ml lapte
  • 250 ml vin roșu
  • 500 ml bulion
  • 700 g carne de vită
  • 300 g afumătură
  • 2 ouă
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roșii medii
  • 3 foi de dafin
  • 1 ceapă
  • mărar
  • ulei
  • apă
  • sare
  • boia dulce
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluțe în foi de viță:

Se toacă cărnurile, se înmoaie pâinea în lapte iar ouăle se bat ca și pentru omletă. Într-o tigaie se rumenec ardeiul, ceapa și roșiile, apoi se lasă puțin la răcit.

Într-un castron încăpător, se amestecă bine carnea, pâinea, ouăle, boiaua dulce, împreună cu ceapa, ardeii și roșiile răcite. Se adaugă sarea, piperul și mărarul, după gust.

Rulăm sarmalele în foile de viță opărite în prealabil în apă cu sare.
În oala de lut așezăm foi de viță, după care bondoacele sarmale, în straturi. Între ele aruncăm crenguțele de cimbru proaspăt cules din grădină, foile de dafin, bucăți de afumătură și piper boabe, iar la final, le învelim cu alte câteva foi de viță.

Se-neacă toate în amestecul din vin roșu, bulion și puțină apă, cât să le acopere de-un deget, apoi le fierbem la foc moale vreo 3 ore.

Se servesc cu smântână groasă șă pâine de casă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluțe în foi de viță" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rita Ilies 1

07.01.2014, 22:54

Pfffffff, cât de bune au fost!

laura_n 1

09.01.2014, 09:35

ce te bat, mi-ai facut o pofta numai citind descrierea )

Rita Ilies 1

09.01.2014, 12:19

))))) Mno, mai încolo, când or fi frunze pe vie, te invit. ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Burger de casa